Links

Scheiding13-18 jaarLinks

www.villapinedo.nl
Online platform voor jongeren met gescheiden ouders. Hier vind je info over scheiden: verhalen van anderen, blogs, filmpjes, vlogs, foto’s en nog veel meer.

http://www.kindertelefoon.nl/

Heb je problemen, dan kan je die kwijt bij een medewerker van de Kindertelefoon. Je kunt chatten of bellen.

www.kinderrechtswinkel.nl
Website van de kinder- en jongerenrechtswinkel. Vragen over de wetten en regels in Nederland over echtscheiding? De kinder- en jongerenrechtswinkel helpt je. Met handig overzicht waar welke rechtswinkels zijn.

www.scheiding-omgang.nl
Website over echtscheiding, omgangsregeling en omgangsrecht. Ook met tips voor ouders en kinderen. Opgezet door mensen die zelf een scheiding hebben meegemaakt, met steun van deskundigen.

www.internethulpverlening.nl
Website voor jongeren. Met artikel over de gevolgen van echtscheiding. Ook kunnen jongeren vragen stellen aan hulpverleners.

www.questionzone.nl
Website met artikel over echtscheiding. Heb je vragen? Stel ze per mail. Je kunt ook bellen of chatten. Ook kan je digiflyers over echtscheiding bestellen.

www.lri.jur.uva.nl
Wat moet er allemaal geregeld worden als je ouders gaan scheiden? Met namen van organisaties waar je naar toe kan met je vragen. Ook uitleg van termen, vaak gebruikt bij echtscheiding.

www.ouders-uit-elkaar.nl
Gaan jouw ouders scheiden of uit elkaar? Op www.ouders-uit-elkaar.nl kun je terecht voor informatie die te maken heeft met de scheiding van jouw ouders.
Kinderen vanaf twaalf jaar mogen hun mening geven over een aantal beslissingen dat bij de scheiding wordt genomen. Dit heet hoorrecht of kindergehoor. Zo kun je o.a. aangeven waar je het liefst willen wonen en hoe vaak je je vader of moeder wilt zien. Op ouders-uit-elkaar.nl kun je, door het invullen van vragen, je wensen kenbaar maken in briefvorm. De brief kun ze vervolgens downloaden, afdrukken en als officieel document overhandigen aan de kinderrechter.

www.kidsvannu.nl
Over de gevolgen van echtscheiding voor tieners, over nieuwe relaties en met tips.

www.schoolbieb.nl
Voor jongeren. Over de oorzaken en gevolgen van echtscheiding en bij wie je terecht kunt voor hulp.

www.rvdkjongeren.nl
Wat doet de Raad voor de Kinderbescherming als je ouders gaan scheiden? Ook meer informatie over scheiding. En handig: meest gestelde vragen!

http://kids-gescheiden.hyves.nl/
Hyves groep voor kinderen van gescheiden ouders.

http://www.kitsenco.nl/
Een website die naast een forum ook bijeenkomsten organiseert met kinderen, jongeren en volwassen om te praten over echtscheidingen, hun gevoelens en gedachten. Per email kunnen ook vragen worden gesteld.
13_18_10.jpg
Ken jij nog een goeie website over dit onderwerp die er niet bijstaat? Mail ons de link, misschien zetten wij 'm er dan bij! Om ons jouw link te mailen klik hier.