Vragen die je kunt hebben

Scheiding13-18 jaarJe gaat meedoen met een KameleonprogrammaVragen die je kunt hebben

Kun je ook een paar keer meedoen, bijvoorbeeld 3 in plaats van 6.

Nee dat kan niet. Er zit namelijk een opbouw in de bijeenkomsten. Je doet dus mee met alle bijeenkomsten. Het gebeurt ook nooit dat jongeren maar drie keer willen meedoen en daarna niet meer. Ze vinden 6 bijeenkomsten meestal te weinig!


Komt alle informatie over de situatie bij mij thuis op straat te liggen als ik mee ga doen? Daar heb ik namelijk helemaal geen zin in!

Begrijpelijk dat je daar geen zin in zou hebben. In een groep worden duidelijke afspraken gemaakt over de privacy. Verhalen van groepsgenoten worden niet doorverteld. Als je iets kwijt moet wat je van een ander hebt gehoord, dan doe je dat aan je ouder(s) of een andere volwassene. Zonder de naam te noemen van degene waar het om gaat. Vertrouwelijkheid is heel belangrijk!


Moet je meedoen aan een Kameleonprogramma als je gescheiden ouders hebt?

Nee, het mag! Als je twijfelt, kun je het vragenuur bezoeken. Vaak zijn daar ook leerlingen die al eens hebben meegedaan aan een Kameleonprogramma. Je kunt hen dan vragen stellen. En de coaches zijn er die het programma gaan begeleiden. Je kunt hen van alles vragen en daarna beslissen

Heb jij ook een vraag over het Kameleonprogramma? Dan kun je terecht bij Emma. Klik hier om online je vraag te stellen.

13_18_5.jpg

Als je een vraag hebt over het Kameleonprogramma 
waarop je het antwoord niet kunt vinden op deze site?
Mail je vraag dan naar
Emma.