Vragen die je kunt hebben

Scheiding10-12 jaarVragen die je kunt hebben

Mijn vader houdt zich niet aan zijn afspraken. Als hij ons om 10 uur moet komen halen, komt hij om half 11. En soms komt hij helemaal niet. Ik vind dat heel vervelend, vooral omdat mijn moeder dan tegen hem tekeer gaat als hij te laat is. Mijn vader heeft altijd weer een andere smoes. Als we bij hem zijn is het wel altijd heel gezellig. Maar ik zie er altijd tegenop om te gaan omdat ik bang ben dat hij weer te laat (of helemaal niet!) komt. Wat kan ik doen?

Het is lastig voor je dat je vader vaak te laat is. Als ik het goed lees vind je het nog het meest lastig dat je moeder dan zo boos op je vader wordt. Heb je je vader al eens verteld hoe het voor jou is als hij steeds te laat komt? Misschien beseft hij niet hoe vervelend dat voor jou/jullie is. Vraag hem of hij op tijd kan komen. Succes!


Ik ben 10 en ik wil eigenlijk liever bij mijn vader wonen. In ieder geval 5 dagen en dan 2 bij mijn moeder. Nu is het omgekeerd. Mijn moeder is ook heel lief, maar ik ben gewoon liever bij mijn vader. Hij heeft een groter huis en werkt thuis en is er vaker. We hebben ook dezelfde hobbies: voetbal en electronica. Mijn vader heeft er geen problemen mee, maar ik durf het niet tegen mijn moeder te zeggen. Ik wil haar ook geen verdriet doen. Mijn ouders hebben trouwens geen ruzie, ze kunnen gewoon met elkaar omgaan.

De enige manier is om toch met je moeder te gaan praten. Haar uit te leggen dat je graag meer dagen bij je vader wilt wonen en de redenen daarvoor. Als je moeder begrijpt dat het niets met haar te maken heeft, snapt ze het vast. Je kunt het ook een tijdje proberen, bijvoorbeeld twee maanden. En dan daarna kijken hoe je het zelf vindt en met je ouders bespreken hoe zij vinden dat het gaat. Samen komen jullie er vast uit!
10_12.jpg

Als je een vraag hebt waarop je het antwoord niet kunt vinden op deze site, mail dan naar Emma door hier te klikken. Zij weet heel veel van Jonge Helden en kan je vraag vast beantwoorden. Meestal is het fijn als je vader of je moeder of een andere volwassene je helpt bij het sturen van een mail.