Vragen die je kunt hebben

Overlijden van een dierbare7-9 jaarHij of zij is langer dan 1 jaar geleden overledenVragen die je kunt hebben

Papa is twee jaar geleden doodgegaan. Nu heeft mama een nieuwe vriend, het is de broer van papa!! Hij is wel lief maar ik vind het raar dat mijn moeder verliefd is op mijn oom. Nu lijkt het alsof mijn oom mijn vader is geworden. Ik vind dat echt niet leuk.

Ik kan me voorstellen dat dat heel lastig voor je is. Mama en je oom zijn verliefd op elkaar. En misschien lijkt het alsof je oom nu de plek inneemt die papa altijd had. Maar dat kan niet want je hebt maar een papa en die is dood. Misschien durf je aan mama en je oom te vertellen hoe het voor jou is. Dan kunnen ze daar rekening mee houden!


Toen ik 4 was is mama doodgegaan. Nu ben ik 9 en ik herinner me eigenlijks niks van mama. Ik vind dat heel naar want nu lijkt het net of ik haar vergeten ben en dat is niet zo!

Het is logisch dat je het naar vindt dat je geen herinneringen meer hebt aan mama. Dat hebben heel veel kinderen die hun vader of moeder verloren toen ze nog heel jong waren.
Misschien vind je het fijn om een herinneringenboek over mama te hebben. Je kunt dan alle familie en vrienden van mama vragen of zij herinneringen aan mama voor jou op papier willen zetten. Misschien hebben ze er wel foto's bij. Die herinneringen doe je dan in een multomap of in een ander boek. Zo worden hun herinneringen ook jouw herinneringen!
 

4_6_4.jpg

Als je een vraag hebt waarop je het antwoord niet kunt vinden op deze site, mail dan naar Emma door hier te klikken. Zij weet heel veel van Jonge Helden en kan je vraag vast beantwoorden. Meestal is het fijn als je vader of je moeder of een andere volwassene je helpt bij het sturen van een mail.