Vragen die je kunt hebben

Overlijden van een dierbare7-9 jaarHij of zij is kort geleden overledenVragen die je kunt hebben

Mijn mama is enkele maanden geleden ineens dood ge gaan. Ik ben nu zo bang dat er nog meer mensen dood gaan die ik ken. Is dat gek?

Nee, dat is niet gek, dat hebben heel veel kinderen die dit meemaken. Het duurt eventjes voordat je er weer op vertrouwt dat niet alle mensen om je heen doodgaan. Als je het hier erg moeilijk mee hebt, praat er dan met iemand over die je goed kent. Het helpt altijd als je je zorgen aan iemand kunt vertellen.


Papa is bijna een jaar geleden dood gegaan, hij was al heel lang ziek. Nu is mama verliefd op de beste vriend van papa. Ik vind dat niet zo leuk. Hij moet niet denken dat hij papa’s plaats kan innemen. Ik vond hem altijd heel aardig, maar nu niet meer.

Dat is lastig als er ineens iemand verliefd is op je moeder en je moeder op hem, op de plek die papa altijd had. Dat kan, want mama voelt zich misschien heel alleen na de dood van papa, net zoals jij hem ook mist. De nieuwe vriend is de vriend van mama maar het is niet je vader. Daar heb je er maar een van! En die blijft altijd je papa ook al is hij dood. Misschien moet je daar eens met elkaar over praten. Zodat je niet meer bang hoeft te zijn dat hij de plek van papa wil innemen.
4_6_3.jpg

Als je een vraag hebt waarop je het antwoord niet kunt vinden op deze site, mail dan naar Emma door hier te klikken. Zij weet heel veel van Jonge Helden en kan je vraag vast beantwoorden. Meestal is het fijn als je vader of je moeder of een andere volwassene je helpt bij het sturen van een mail.