Vragen die je kunt hebben

Overlijden van een dierbare7-9 jaarHij of zij heeft zelf een einde gemaakt aan het levenVragen die je kunt hebben

Mijn oudste broer heeft zichzelf opgehangen. Hij was altijd heel lief maar toen hij naar een andere school ging, werd hij anders. Ik vond hem echt niet meer lief en heb dat heel vaak tegen hem gezegd. En nu is hij dood. Ik vind het heel erg dat ik dat heb gezegd. Misschien wilde hij daarom niet meer leven. Ik durf het tegen niemand te zeggen.

Wat naar voor je dat je denkt dat het misschien door jou komt. Ik snap dat je het denkt maar het is niet zo! Jij kunt er echt niks aan doen. Waarschijnlijk was je broer ziek in zijn hoofd en werd hij daardoor zo anders. En waarschijnlijk heeft hij door die ziekte een einde aan zijn leven gemaakt. Dat heeft niks met jou te maken, echt niet. Je broer houdt vast nog heel veel van jou, waar hij nu ook is. Probeer de herinneringen aan je broer voordat hij anders werd, goed te bewaren!


Mijn vader is voor de trein gesprongen. Ik had nooit gedacht dat hij niet meer wil leven, hij was altijd lief tegen mij. Vond hij mij en mijn moeder niet lief genoeg?

Je vader hield vast heel erg veel van jou en je moeder! Maar hij was waarschijnlijk ziek in zijn hoofd of hij had hele grote problemen die hij niet meer kon oplossen. Hij kon niet meer verder leven en dat heeft niets met zijn liefde voor jou en mama te maken!
7_9_2.jpg

Als je een vraag hebt waarop je het antwoord niet kunt vinden op deze site, mail dan naar Emma door hier te klikken. Zij weet heel veel van Jonge Helden en kan je vraag vast beantwoorden. Meestal is het fijn als je vader of je moeder of een andere volwassene je helpt bij het sturen van een mail.