Links

Overlijden van een dierbare13-18 jaarLinks

www.troostvoortranen.nl
Troost voor Tranen is het online portaal over verlies, rouw, leven en dood van en voor jongeren uit verschillende culturen. 
Op deze website vertellen jongeren en experts hun verhaal over verlies, liefde, dromen, spiritualiteit en geloof. Je vindt op deze website verhalen, gedichten, foto’s, filmpjes, tips en columns waarmee mensen hun ervaringen en advies met jou delen.

www.zonderouders.nl
Verhalen van andere kinderen over het verliezen van een of beide ouders. Daarnaast wordt er op deze website verwezen naar boeken die je kan lezen over dit onderwerp.

www.achterderegenboog.nl
Deze website ondersteunt kinderen en jongeren bij het verwerken van het overlijden van een dierbare, zodat deze gebeurtenissen geen belemmering vormen om een gezond volwassen bestaan op te bouwen. Op de speciale kinderpagina kun je alles lezen over rouwverwerking, specifiek gericht op jouw leeftijd.

www.verderzonderjou.hyves.nl
Deze hyves is er voor mensen, jong van geest, die iemand verloren hebben die ze lief is. Verloor jij je broer(tje), je zus(je), je vriend(in), je vader, moeder, je partner, een goede vriend, je kind(je) of je grootouder? Of heel iemand anders? Op deze hyves kun je met elkaar van gedachten wisselen, muziek luisteren en elkaar raad vragen. 
Alles mag, als je maar met respect op een ander reageert. Je mag ook zelf een poll plaatsen, en foto's van degene die je nu moet missen.

www.weeswijzer.nu
Op deze weblog staan artikelen over weeskinderen in Nederland en over ontwikkelingen in onze maatschappij die hier mee te maken hebben.

http://www.weeswijzerwiki.nl/
Deze website biedt praktische handvatten aan om de dagelijkse dingen in je leven wat gemakkelijker maken. Deze WeesWijzerWiki is er voor alle weeskinderen in Nederland, en voor jongeren die er door omstandigheden voor korte of lange periode alleen voor staan.

www.doodgewoon-online.nl
Wanneer je op jonge leeftijd te maken krijgt met verlies, is goede ondersteuning en erkenning ontzettend belangrijk. Het is soms moeilijk deze te vinden en het verdriet te uiten op een wijze die bij je past. Deze website biedt de mogelijkheid om jouw ervaring, gevoelens en gedachten te delen in onze chatbox en door middel van het forum.

www.herinnerdingen.nl
Op de site herinnerdingen kun je een monument maken voor diegene die jij mist. En je kunt kijken naar de monumentjes van andere jongeren.

http://www.kankerspoken.nl/
Als je vader of moeder kanker heeft kan het aardig spoken in je hoofd.
Deze site is voor kinderen, ouders, leerkrachten, hulpverleners en andere belangstellenden
en geeft informatie voor en over kinderen die een vader of moeder met kanker hebben.

www.jongerenenkanker.nl
Stichting Jongeren en Kanker organiseert actieve weekends, publiceert verhalen van lotgenoten en brengt jongeren met elkáár in contact.

www.kindertelefoon.nl
Heb je problemen, dan kan je die kwijt bij een medewerker van de Kindertelefoon. Je kunt chatten of bellen.

13_18_8.jpg

Ken jij nog een website die goed op deze pagina past? Mail ons dan, dan zetten wij 'm erbij!