Vragen die je kunt hebben

Overlijden van een dierbare10-12 jaarHij of zij is langer dan 1 jaar geleden overledenVragen die je kunt hebben

Mijn moeder is twee jaar geleden doodgegaan, toen ik tien was. Sinds een paar maanden voel ik me vaak verdrietig, somber en heb ik nergens zin in. Ik denk op dat soort momenten veel aan mijn moeder. Ik vind het heel raar dat ik dat nu ineens heb. Eigenlijk ben ik niet zo heel verdrietig geweest over de dood van mijn moeder in de tijd erna. Alleen soms. Maar verder ging het wel goed. Mijn vader heeft een nieuwe vriendin die heel aardig is en eigenlijk gaat alles wel goed. Maar niet met mij.

Het kan heel goed dat je je verdriet en al het andere dat je kunt voelen, hebt opgeborgen in de eerste tijd. En nu, nu alles weer goed gaat, komt het ineens naar boven. Heel lastig en naar voor je maar helemaal niet raar! Dat hebben veel Jonge Helden! Wat jij nu meemaakt heet ROUWEN. Vertel je vader (en eventueel zijn nieuw vriendin als jij dat wilt) hoe je je voelt. Het is belangrijk dat je alles wat je voelt en denkt eruit kunt laten. Dat je je verdriet gewoon laat komen als je het voelt. En als je je boos voelt ook; schop meer lekker keihard tegen een bal of beuk in je kussen zo hard als je kunt. En laat je troosten op een manier die jij vindt en door personen waarvan jij het fijn vindt! En zoek naar manieren om jezelf te troosten als je je rot voelt. Na een tijdje zul je je dan langzamerhand weer beter gaan voelen. Veel sterkte ermee!


Heb jij een vraag of heb je advies nodig? Dan kun je terecht bij Emma. Klik hier om online je vraag te stellen.

7_9_5.jpg
Als je een vraag hebt waarop je het antwoord niet kunt vinden op deze site, mail dan naar Emma door hier te klikken. Zij weet heel veel van Jonge Helden en kan je vraag vast beantwoorden.